Smart Engineering

Wij maken machines slim

Minder afhankelijk zijn

Met machines ben je minder afhankelijk van arbeidskrachten. Ze hebben veel voordelen, zeker als het om eentonig, zwaar of gevaarlijk werk gaat. Machines werken altijd, zolang je ze goed onderhoudt en ‘instrueert’. Om ze te instrueren heb je eenvoudig te bedienen panelen nodig en gebruiksvriendelijke software. Dat is precies wat KW besturingstechniek biedt. Maar we bieden meer! 

We love machines

Wij houden van machines. De kracht en betrouwbaarheid waarmee ze handelingen uitvoeren, blijft ons fascineren. Een knap staaltje engineering. Een gouden match tussen mechanica, elektronica en software. Machines doen hun werk nauwkeurig en snel en gaan jaren mee. Dat is maar goed ook, want het vergt wel enige investering, zo’n mooie machine. Of machines, want in een productielijn staan natuurlijk verschillende machines achter elkaar opgesteld. Aan het eind rolt er een zorgvuldig samengesteld product van de band. Daar staat dan natuurlijk een verpakkingsmachine klaar om de (goedgekeurde) producten efficiënt te verpakken, bijvoorbeeld in dozen. Die dozen worden uiteindelijk door een palletmachine netjes opgestapeld op een pallet, in een slim patroon. We love smart engineering!

Wil jij slimme machines?

Ja, dat wil ik!

Wat doe je als je klanten iets anders willen? Of als je het proces wilt versnellen?

Ontwerp en installatie van productielijnen bepalen samen wat je er in de praktijk mee kunt doen. Zo zijn er bijvoorbeeld machines die bekers sealen, machines die controleren of de sealing goed is en vervolgens machines die een deksel op de beker plaatsen. Met robotarmen kun je hele ingewikkelde of juist supereenvoudige (en eentonige) bewegingen maken. Ook voor gevaarlijke of zware activiteiten zijn robotarmen zeer geschikt. Zo zijn er robotarmen die een snoepje van een lopende band oppakken en verplaatsen en robotarmen die puntlassen. Productielijnen of machines kunnen wel enigszins star lijken. Wat doe je als je klanten iets anders willen? Of als je het proces wilt versnellen?

Flexibele programmering + panelenbouw = smart engineering

Machines en productielijnen laten zich doorgaans wel aanpassen. Daar is alleen een goed plan voor nodig en een nieuwe besturing. KW besturingstechniek kijkt samen met je mechanical engineers naar oplossingen. Zij bouwen de machine om, wij nemen de software engineering, electrical engineering en bouw van het bedieningspaneel voor onze rekening. Op een prettige en doortastende wijze geven we niet alleen sturing aan je machines, maar ook aan je project. Flexibel en smart.

Retrofit, besturing nieuwe machines en geautomatiseerde besturingen

Behalve het vervangen van besturingen voor bestaande machines (Retrofit), maken we ook besturingen voor nieuwe machines en besturingen voor volledig geautomatiseerde processen. Hoe we te werk gaan, lees je op de pagina ‘Aanpak’.

Smart engineering met KW besturingstechniek

Met KW besturingstechniek krijg je ook waardevolle data van je machines, omdat we die naar wens aansluiten op je netwerk. Zo krijg je informatie over productietijden, aantallen gereed product, storingen, uitval et cetera. Hiermee kun je de machines optimaal inzetten en op het juiste moment onderhoud geven. Nóg een voordeel van Smart Engineering met KW besturingstechniek.

Wil jij slimme machines?

Ja, dat wil ik!