Wie zijn wij?

Wij zijn KW besturingstechniek

Slimme machines

KW besturingstechniek is een jong bedrijf met liefde voor machines en smart engineering. Wij maken machines future proof door ze uit te rusten met slimme software en flexibele configuratie. Dat wil zeggen dat de programmering eenvoudig is aan te passen, wanneer de functie van de machine verandert. Wij maken machines slim.

Ontstaan

KW besturingstechniek is opgericht door Koen Weekers. Koen is een sympathieke ondernemer die al op jonge leeftijd was te vinden in de werkplaats van zijn vader waar hij aan brommers, auto’s en motoren sleutelde. Met het diploma mechatronica op zak heeft hij ervaring opgedaan als allround engineer, totdat hij besefte welke kant hij echt op wilde: besturingstechniek!

Alles op één adres

Koen is van alle markten thuis en zo is KW besturingstechniek ontstaan. Hij spreekt de taal van de mechanical engineers en is thuis in electrical engineering. Ook bouwt hij zelf bedieningspanelen en kan hij alles installeren en testen. Hij spreekt dus de taal van meerdere engineers; projectmanagement gaat hem dan ook goed af.

Team

Inmiddels heeft Koen enkele andere enthousiaste engineers om zich heen verzameld, die net als hij helemaal gek zijn van smart engineering. Samen zorgen zij dat de projecten van KW besturingstechniek met veel toewijding worden uitgevoerd.

Wil jij slimme machines?

Ja, dat wil ik!

Storingsdienst 24-7

Storingen zijn ongewenst en we doen er natuurlijk alles aan om die te voorkomen. Maar ze helemaal uitsluiten, kunnen we niet. Soms heeft de operator per ongeluk iets verkeerd gedaan of zijn bijvoorbeeld de sealbekken niet goed schoon gemaakt. De machine kan ook om technische redenen stilvallen. In elk geval een ongewenste situatie die snel verholpen moet worden. U kunt dan ook 24-7 rekenen op KW besturingstechniek.

Veiligheid

Het werken met machines en elektriciteit kan bij een verkeerde installatie of bediening erg gevaarlijk zijn. Wij zorgen er met onze besturingstechniek voor dat de machines stilvallen, indien er zich een onverwachte en mogelijk gevaarlijke situatie voordoet. Zo wordt een machine automatisch uitgeschakeld wanneer de operator of onderhoudsmonteur de machine openmaakt omdat er folie is vastgelopen of er een inspectie moet plaatsvinden. Uiteraard werken wij volgens de geldende normen (MSDS).

Future proof automation

Wij werken graag samen met andere bedrijven. Samen weten we meer dan één en zo kunnen we van elkaar leren. Bovendien hebben we dan genoeg mankracht voor projecten die arbeid- en tijdintensief zijn. Ook voor productinnovaties blijkt het samenwerken met andere partijen zeer effectief. Smart engineering in het kwadraat. Future proof automation begint met KW besturingstechniek.

Wil jij slimme machines?
Ja, dat wil ik!